Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Веган бургер с нахут

Веган бургер с нахут

Количество необходими продукти за 4 порции:

  • 500 г сварен нахут, отцеден
  • 2 с. л. зехтин
  • 1 малка глава червен лук, ситно нарязана
  • 2 скилидки чесън, пресовани
  • 1 малка червена чушка, ситно нарязана
  • 1 зелена люта чушка, ситно нарязана
  • ½ ч. л. сушен риган
  • 1 ч. л. млян кимион
  • ⅓ ч. л.млян бахар
  • ½ ч. л. млян кориандър
  • ½ ч. л. пушен червен пипер
  • 1 с. л. доматено пюре
  • 50 г бяло вино
  • 4 с. л. трохи от ръжен хляб
  • 4 с. л. магданоз, ситно нарязан
  • сол и черен пипер на вкус
  • 4 кръгли хлебчета

За веган майонезата:

  • 100 мл. студено био соево мляко
  • 200 млолио от гроздови семки
  • 1 ч. л. дижонска горчица
  • ⅓ ч. л.лимонена киселина
  • ⅓ ч. л.морска сол
  • 1 скилидка чесън, пресована
  • зелена салата, домати, червено зеле за гарниране

Начин на приготвяне:

1. Нахутът се намачква с вилица.

2. Зехтинът се загрява и в него се слагат лукът и чесънът. Разбъркват се 2-3 мин., докато станат ароматни. Прибавят се червената и зелената чушка. Слагат се всички подправки. Разбъркват се, докато се засили ароматът им. Прибавят се доматеното пюре, магданозът и нахутът. Разбърква се на огъня 2-3 мин. Сипва се виното и се бърка непрекъснато, докато се изпари. Слагат се трохите. Подправя се със сол и пипер на вкус. Оформят се плоски кюфтета, които се оставят да се стегнат. Преди сервиране, може се се сложат в загрят тиган с лъжица зехтин, за да се запекат леко от двете страни.

3. За веган майонезата всички продукти се сипват в тесен висок съд за пасиране. Слага се пасаторът на дъното, пуска се и бавно се изтегля догоре, докато сосът се сгъсти. 4.Хлебчетата се срязват на две. Леко се запичат. Всяка половинка се намазва с майонезата, отгоре се поставя зеле, нахутено кюфте, резен домат и фино настъргано червено зеле и се поднася. Пожелаваме Ви приятни мигове в кухнята!

 

Нужните продукти можете да откриете в нашия онлайн супермаркет.

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече

Приемам (затвори)

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече

Приемам (затвори)