Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Свежи идеи за празничната маса - Великден 2020!

Свежи идеи за празничната маса - Великден 2020!

Покривка

Великден се нарича „светъл“, защото това е празник на пробуждането, радостта и новото начало, така че обстановката трябва да е ярка и жизнерадостна. При създаването на великденския интериор, а и при подредбата на масата, е най-добре да се използват тъкани в светли пастелни или колоритни летни нюанси. Десенът може да е на цветя, ягоди, геометрични фигури – важното е да „радва очите“. А ако сте любители на ръкоделието и имате достатъчно търпение, то можете да създадете един истински шедьовър, чрез акпликация или бродерия, като изпъстрите покривката си с великденски мотиви.

Салфетки
В интернет можете да намерите най-различни схеми за красиво сгъване на салфетки. В умели ръце малкото правоъгълно парче плат може да се превърне в зайче, лебед, цветя и какво ли още не. Но ако не се справите, не се притеснявайте – просто навийте салфетката на руло и я прихванете с красив пръстен или панделка, в които можете да втъкнете пролетни цветя и зеленина.

Фигурки на животни

Великденската маса, както между другото и целия празничен интериор, не може да мине без сладки фигурки на пиленца, великденски зайчета, агънца, пеперуди, а също и на ангелчета. А ако сред гостите ви има любители на сладкото, може фигурките да са от шоколад или марципан.

Великденско дърво

В центъра на масата може да поставите великденско дърво, което лесно можете да си направите и сами. Красив вариант са подредените в прозрачна ваза (за по-голяма устойчивост на дъното на вазата се слагат камъни или пясък) боядисани с бяла или друг цвят акрилна боя сухи извити клонки, по които се окачат, като коледни играчки, декоративни яйца.

Цветя и зеленина

Великден е пролетен празник, за това на масата трябва да присъстват първите цветя и зеленина. Зеленината може да расте от празни яйчени черупки. Тези импровизирани „чашки“ могат да се използват като вазички, в които са натопени дребни цветчета.
Прекрасна украса за масата е и пролетен букет във ваза.  

Свещи

Всяка празнична маса, без значение дали е за Великден, Коледа или Нова година, изглежда по-привлекателна, ако на нея има свещи. Най- лесният и най-подходящ вариант за Великден са свещите с форма на яйца, но може да използвате и такива с друга форма, а също и най-обикновени свещи, включени в някаква композиция.  

 

И накрая не забравяйте, че красивите великденски козунаци, сладкиши и ястия също са част от украса на вашата празнична трапеза.

 

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече

Приемам (затвори)

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече

Приемам (затвори)