Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Рецепта за класическата салата Цезар

Рецепта за класическата салата Цезар

Продукти:

  • 1 глава айсберг
  • 1 чаена чаша крутони (рецептата, по-долу)
  • настърган на люспи пармезан за поръсване

За дресинга:

  • 2-3 парчета аншоа
  • 2 сурови жълтъка, от пресни яйца
  • 1 скилидка чесън
  • сокът от 1/2 лимон
  • 1 супена лъжица настърган пармезан
  • 2 супени лъжици зехтин extra virgin
  • 1 чаена лъжица дижонска горчица

 

  1. Първата стъпка от рецептата за салата Цезар е подготовката на крутоните.

       За крутоните:

  •  5-6 филии от багета или друг бял хляб, нарязани на малки кубчета
  •  1 скилидка чесън, пресована
  •  1 супена лъжица зехтин

Зехтинът се загрява в тиган. Добавя се чесънът и се разбърква 20-30 секунди, докато отдели аромата си. Добавят се кубчетата хляб. Разбъркват се често докато придобият златисто-кафяв цвят.

Но крутоните може да се приготвят и във фурната. За целта кубчетата от хляба се объркват добре със зехтина и чесъна. Изсипват се в тавичка и се пекат в предварително нагрята фурна на 180°C за 10-15 минути или докато придобият златисто-кафяв цвят. Разбъркват се често.

  2.  Докато крутоните се пекат с блендер разбйите всички съставки за соса - жълтъците, филетата аншоа, чесъна, зехтина, оцета и горчицата. Накъсвате салатата айсберг и изсипвате дресинга, след което разбърквате. По оригиналната рецепта салатата Цезар не се приготвя не със салата айсберг, а с маруля. Но тъй като марулята не се намира на пазара целогодишно, често приготвяме салатата Цезар със салата айсберг, защото е сочна и хрупкава по подобен начин.

  3.  Разбърквате добре салатата с дресинга, а след като крутоните се изпекат добавяте и тях.

Добър апетит!

 

Нужните продукти можете да откриете в нашия онлайн супермаркет.

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече

Приемам (затвори)

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече

Приемам (затвори)