винаги изключително изгодни цени
сигурност на личните данни и плащането
Може би най-често срещания и най-лесен вариант за приготвяне на овесени ядки. Подходящ е за закуска.
Съставки: 80 г овесени ядки; 150 г кисело мляко 2%; 80 г банан или друг плод по избор.
Начин на приготвяне: Изсипваш овесените ядки в паничка, заливаш ги с киселото мляко, разбъркваш добре, оставяш ги да се накиснат 10-15 минути, за да омекнат и след това нарязваш малко банан или друг плод по твой избор. Бележка: За да попият ядките максимално добре, някои хора предпочитат да ги оставят накиснати в млякото за през нощта.
Приблизителна хранителна стойност: 460 ккал; 16 г белтъчини; 9 г мазнини; 78 г въглехидрати.
Ако имаш време и желание за нещо по-интересно и още по-вкусно – препоръчвам ти да си направиш овесени палачинки. Те са и моят любим вариант за консумация на овесени ядки.
Ето и едно малко по-нестандартно решение. В този вид овесените ядки стават подходящ вариант за междинно хранене или просто здравословен десерт.
Овесените ядки са много полезна и приятна за консумация храна, стига да знаеш как и в какво количество да ги приемаш. Независимо от целта ти, те лесно ще намерят място в твоя хранителен режим и ще можеш да се възползваш от многото им полезни качества.
Показаните рецепти в статията са на Страхил Иванов.
Сайтът използва "бисквитки". Научи повече