Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Паеля с пилешко и чоризо

Паеля с пилешко и чоризо
Необходими продукти
  • 300 г ориз
  • 300 г пилешки пържоли от бут /филе/
  • 6 тигрови скариди
  • 200 г миди
  • 100 г чоризо
  • 100 г пушен бекон
  • 1 глава кромид лук
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 1 домат
  • 3 скилидки чесън
  • 120 мл зехтин
  • 600 мл пилешки бульон
  • 100 мл бяло вино
  • 1 люта чушка по желание
  • 1 клонче пресен розмарин
  • 6 стръка пресен магданоз
  • 1 ч.л. куркума
  • 1 ч.л. червен пипер
  • сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне
  • Нарязваме месото на едри късове, запържваме в малко зехтин, поръсваме с 1-2 щипки сол. Прехвърляме в купа.
  • Нарязваме лука на ситно, а чушките – на лентички. Пържим и тях, заедно с 2 скилидки чесън и люта чушка по желание.
  •  

Режем наденицата на тънки колелца, прехвърляме към зеленчуците.

  •  

Добавяме и нарязания бекон, запържваме за кратко.

  •  

Прехвърляме ориза, пържим, докато стане стъклен, като непрекъснато разбъркваме. Наливаме виното. След като част от течността се изпари, поръсваме с червен пипер и куркума.

  • Наливаме пилешкия бульон, оставяме да ври за 2-3 мин. Оттегляме от огъня, добавяме мидите. Връщаме на котлона, намаляваме силата на огъня, варим няколко минути. Прехвърляме месото, продължаваме да задушаваме.
  • В тиган наливаме малко зехтин, запържваме за кратко 1 скилидка чесън. Махаме чесъна, прибавяме целите скариди. Запържваме за 1 мин., поръсваме с куркума.
  • Прехвърляме към останалите продукти, заедно със зехтина. Поръсваме с розмарин, варим няколко минути на много бавен огън.
  •  

Обелваме домата, режем го на много ситни кубчета. Прехвърляме към ястието, задушаваме няколко минути, без да разбъркваме.

  •  

В самия край посоляваме и поръсваме с черен пипер и наситнен магданоз.

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече

Приемам (затвори)

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече

Приемам (затвори)