Моята количка

Общо
0 продукт продукта
0.00лв.
Продължи с пазаруването

Видовете перилни препарати на пазара и как да изберем?

Видовете перилни препарати на пазара и как да изберем?

Какви видове перилни препарати се предлагат на пазара?

Няма как да не започнем от видовете перилни препарати, които се предлагат на пазара в днешно време. Основните видове перилни препарати са три - сухи, течни и капсули. Ето какво трябва да знаете за всеки от тях:

 

Перилни препарати 1
Перилни препарати - Разгледайте при нас!
  • Сухи перилни препарати - сухи перилни препарати наричаме традиционните прахове за пране. Те са предпочитани от потребителите най-вече заради богатата и разнообразна гама, в която се предлагат на пазара, както и заради възможността да се закупят артикули на максимално достъпни цени. В допълнение, сухите перилни препарати са с по-силно въздействие върху дрехите от останалите видове подобни продукти на пазара и понякога премахването на по-сериозни петна без тях е почти невъзможно.
  • Течни перилни препарати - през последните години сериозна скорост на пазара набират и течните перилни препарати. Сред съществените им предимства са лесното разтваряне в студена вода и минимизирането на риска от предизвикване на алергични реакции. Като недостатък можем да посочим това, че е сложно да се направи преценка за точното необходимо количество течен препарат за едно пране и нерядко се получава предозиране.
  • Капсули - в капсулите предварително е измерена точната дозировка, така че отпада главният недостатък, свързан с течните перилни препарати. В същото време удобството при използването на капсули е огромно. Може би единственият фактор, възпиращ още по-широката употреба на капсулите, са техните сравнително високи цени.
  • Допълнителни продукти - има и допълнителни продукти, които можете да добавите към използваните от вас перилни препарати с оглед повишаване ефективността на самото пране. Сред тях са омекотителите, предназначени да гарантират по-голяма мекота и комфорт на дрехите, както и цветоулавящите кърпички, позволяващи цветово смесено пране без риск от боядисване.

Други критерии, които да вземете предвид при избора на перилни препарати онлайн

 

Перилни препарати 2
Перилни препарати - Вземете от нас

Освен вида на съответните перилни препарати, ви препоръчваме да вземете предвид и още няколко значими критерия в процеса по избор. Вижте за кои точно критерии говорим:
 

  • състав - внимателно разглеждайте състава на набелязаните от вас перилни препарати. Добре е да се уверите, че в тях няма никакви вещества, към които сте алергични и които биха могли да предизвикат обриви или други неприятни симптоми. Особено важно е да направите това, ако съответните перилни препарати ще бъдат използвани за пране на детски и бебешки дрехи.
  • функции - към стандартните си функции, някои модели перилни препарати предлагат и допълнителни такива. Бихте могли да закупите например перилни препарати, специално предназначени за премахване на петна и особено ефективни в този аспект. Също така са налице модели перилни препарати, в чиито състави са добавени омекотители и/или ароматизатори. Разбира се, добавянето на такива вещества съвсем естествено вдига цената на съответните перилни препарати. Така че трябва да прецените за себе си дали въпросните функции са ви наистина нужни и колко сте готови да платите за тях.
  • разфасовки - на пазара се предлагат перилни препарати в множество разнообразни разфасовки. По-големите такива съвсем естествено водят до определени отстъпки в цените за дадено количество препарат. Някои потребители обаче предпочитат да си вземат перилни препарати в по-малки разфасовки, за да имат възможност да разнообразяват по отношение на ароматите и други важни характеристики на прането.
  • бранд - не забравяйте и за бранда, към чийто каталог принадлежат набелязаните от вас перилни препарати. Съветваме ви да заложите на брандове, които са с достатъчно наложени и добри имена в сферата. Брандове, доказали, че предлагат на своите клиенти само и единствено качествени, ефективни и безопасни за човешкото здраве перилни препарати. Като примери за такива брандове ще посочим Савекс, Ленор, Ариел, Медикс, Семана, Вениш и др.     

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече

Приемам (затвори)

Сайтът използва "бисквитки". Научи повече

Приемам (затвори)